Belangrijke veiligheidsverbeteringen op het circuit van Qatar GP voorafgaand aan de terugkeer van F1

Het Lusail International Circuit heeft zijn faciliteiten en veiligheidsmaatregelen ingrijpend verbeterd voorafgaand aan de terugkeer van de Qatar Grand Prix1. Na de inaugurele race in 2021 en een jaar pauze vanwege het FIFA Wereldkampioenschap in 2022, verwachten de organisatoren een groot aantal fans tijdens het weekend van 6 tot 8 oktober. De capaciteit van de tribunes is verhoogd tot 40.000 en de parkeerinfrastructuur is ook verbeterd, met grotere fanzones en VIP-ruimtes, waaronder de F1 Paddock Club1. Bovendien zijn de paddockfaciliteiten opgewaardeerd, met nieuwe media- en medische centra, pitgebouwen en garages1. Er zijn nu 50 pitboxen op het circuit, wat volgens de organisatoren het circuit met de meeste pitboxen op de kalender maakt1.

Nieuwe puinafscherming en verbeterde toegangswegen

Een van de belangrijkste veiligheidsverbeteringen op het circuit is de installatie van nieuwe puinafscherming door het Zwitserse bedrijf Geobrugg1. Deze afscherming is geïnstalleerd langs meer dan 2,5 kilometer van het circuit, wat bijdraagt aan de algehele veiligheid voor zowel coureurs als toeschouwers. Daarnaast zijn lokale wegen en kruispunten verbeterd om de toegang voor personeel en fans te vergemakkelijken1.

Uitbreiding van faciliteiten en infrastructuur

Naast de verbeterde veiligheidsmaatregelen zijn ook de faciliteiten en infrastructuur van het circuit uitgebreid. De capaciteit van de tribunes is verhoogd tot 40.000, en de parkeerinfrastructuur is verbeterd om de verwachte toestroom van fans te kunnen opvangen1. Bovendien zijn de fanzones en VIP-ruimtes, waaronder de prestigieuze F1 Paddock Club, uitgebreid om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van Formule 1-liefhebbers4.

Vernieuwde paddockfaciliteiten

De paddockfaciliteiten hebben een aanzienlijke opknapbeurt gekregen, met nieuwe, ultramoderne media- en medische centra, pitgebouwen en garages4. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat het Lusail International Circuit voldoet aan de hoge eisen van de Formule 1 en een veilige en aangename ervaring biedt voor zowel teams als toeschouwers.

Samenvattend heeft het Lusail International Circuit aanzienlijke verbeteringen aangebracht in de faciliteiten en veiligheidsmaatregelen voorafgaand aan de terugkeer van de Qatar Grand Prix. Met uitgebreide tribunes, verbeterde parkeerinfrastructuur, grotere fanzones en VIP-ruimtes, en vernieuwde paddockfaciliteiten, is het circuit klaar om een onvergetelijke race-ervaring te bieden aan zowel teams als fans.