Charles Leclerc Verlengt Contract met Ferrari F1 Team

Charles Leclerc heeft zijn contract met het Ferrari Formule 1 team verlengd. De Monegaskische coureur zal naar verwachting nog meerdere seizoenen bij de Scuderia blijven, hoewel Ferrari niet de exacte duur van de overeenkomst heeft bekendgemaakt. Het is echter aannemelijk dat Leclerc tot de reglementswijzigingen van 2026 bij het team zal blijven.

“Ik ben erg blij te weten dat ik nog enkele seizoenen het racepak van Scuderia Ferrari zal dragen,” zei Leclerc. “Voor dit team racen was mijn droom sinds ik drie jaar oud was: ik keek naar de Grand Prix van Monaco vanuit het raam van een vriend’s appartement bij de Ste Devote bocht en ik zocht altijd naar de rode auto’s. Dit team is mijn tweede familie sinds ik in 2016 toetrad tot de Ferrari Driver Academy en we hebben samen veel bereikt, door dik en dun in de afgelopen vijf jaar. Maar ik geloof dat het beste nog moet komen en ik kan niet wachten tot dit seizoen begint, om verder te groeien en … competitief te zijn bij elke race. Mijn droom blijft het winnen van het Wereldkampioenschap met Ferrari en ik ben er zeker van dat we in de komende jaren samen geweldige tijden zullen beleven en onze fans blij zullen maken.”

Leclerc, een langdurige protegé van Ferrari, sloot zich aan bij het Maranello-team voor het seizoen 2019 na zijn debuutjaar bij Alfa Romeo.

Veelgestelde Vragen

Wie is Charles Leclerc?
Charles Leclerc is een Monegaskische Formule 1-coureur die momenteel voor het Ferrari-team rijdt. Hij is een langdurige protegé van Ferrari en sloot zich aan bij het team in 2019.

Wat is de Scuderia?
Scuderia is een Italiaans woord dat ‘team’ of ‘stal’ betekent. In de context van de Formule 1 verwijst het naar Scuderia Ferrari, het oudste en meest succesvolle team in de geschiedenis van de sport.

Wat zijn de reglementswijzigingen van 2026?
De exacte details van de reglementswijzigingen van 2026 zijn nog niet bekend. De Formule 1 introduceert echter regelmatig wijzigingen in de technische en sportieve reglementen om de sport competitiever en aantrekkelijker te maken voor fans.

Wat is de Ferrari Driver Academy?
De Ferrari Driver Academy is een programma dat is opgezet door het Ferrari Formule 1-team om jonge, getalenteerde coureurs te ontwikkelen en te begeleiden naar een mogelijke toekomst in de Formule 1. Charles Leclerc is een voormalig lid van dit programma.