De Grand Prix van Las Vegas: Een Nieuwe Dimensie in F1 Racen

De Grand Prix van Las Vegas, officieel bekend als de FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2023, is een opwindend nieuw evenement in de Formule 1-kalender. Het vindt plaats van 16 tot 18 november 2023 op een gloednieuw stratencircuit dat zich uitstrekt over de wereldberoemde Las Vegas Strip126.

Het Circuit

Het Las Vegas Strip Circuit is een 6,2 km lang stratencircuit met 17 bochten, dat zich een weg baant langs iconische locaties zoals Caesars Palace, het Bellagio en het Venetian46. Het circuit heeft drie rechte stukken en twee drag reduction system zones, wat resulteert in een gecombineerde 3,8 mijl lange baan2. Het circuit loopt tegen de klok in en begint in een ongebruikte parkeerplaats die opnieuw zal worden ontwikkeld voor de pits en paddock6.

Het Evenement

Het evenement begint met twee oefensessies op de eerste dag, gevolgd door een derde oefensessie en de kwalificatieronden op de tweede dag. De hoofdrace vindt plaats op de laatste dag van het evenement2. De openingsceremonie zal optredens bevatten van Andra Day, Journey, J Balvin en meer2.

Tickets

Er zijn verschillende ticketopties beschikbaar voor het evenement, variërend van VIP-pakketten tot tribuneplaatsen en algemene toegang4. Er zijn nog steeds beperkte ticketopties beschikbaar voor aankoop2.

FAQ

Waar vindt de FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2023 plaats?
Het evenement vindt plaats op en rond de Las Vegas Strip in Las Vegas, Nevada. De start- en finishlijnen bevinden zich bij het gloednieuwe Pit Building (Paddock), gelegen op de hoek van Harmon Avenue en Koval Lane2.

Wat voor soort circuit is de FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2023?
Het Las Vegas Strip Circuit is een stratencircuit2.

Zijn kinderen toegestaan bij het evenement?
Ja, de FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2023 is een inclusief en toegankelijk evenement2.

Hoe kom ik bij de FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX?
Voor gasten die in een resort verblijven met tickets, wordt aanbevolen om de F1 Las Vegas-app te downloaden op Google Play of de App Store voor live kaartfuncties om u te leiden naar waar uw ticket toegang geeft2.

Verklarende Woordenlijst

Stratencircuit: Een type racecircuit dat is samengesteld uit tijdelijk afgesloten openbare wegen.

Drag Reduction System (DRS): Een vorm van bestuurbare aerodynamica die wordt gebruikt in de Formule 1 om het inhalen te vergemakkelijken.

Paddock: Het gebied van een racecircuit waar de teams hun pitboxen hebben en waar de auto’s worden voorbereid op de race.

Pit Building: Het gebouw dat de pitboxen van de teams huisvest.

VIP-pakketten: Speciale ticketpakketten die extra voordelen bieden, zoals premium zitplaatsen, toegang tot exclusieve gebieden en andere voordelen.

Algemene toegang: Een type ticket dat toegang geeft tot het evenement, maar geen gereserveerde zitplaats biedt.