De onverwachte dreiging van Red Bull in de Formule 1 van 2024

De opkomst van McLaren als uitdager

Lando Norris van McLaren beloofde na zijn tweede plaats in Suzuka dat zijn team “achter Red Bull aan komt”1. Hoewel Red Bull dit jaar ongrijpbaar blijft, richt Norris zich op het grotere plaatje. Een paar maanden geleden leek het onwaarschijnlijk dat McLaren, dat slechts 17 punten behaalde uit de eerste acht races, een serieuze bedreiging zou vormen voor Red Bull in 2024. Maar de ommekeer van McLaren in 2023 is fenomenaal geweest1.

De uitdaging van Mercedes en Ferrari

Ondanks de indrukwekkende prestaties van McLaren, verwacht men nog steeds dat Max Verstappen, Adrian Newey en de RB20 van Red Bull in 2024 de leiding zullen nemen1. Zelfs als McLaren de grootste uitdager van Red Bull wordt, toont 2023 aan dat het hebben van de op één na snelste auto in de Formule 1 geen garantie is voor een enkele raceoverwinning als de snelste auto zo’n groot voordeel heeft als de RB191.

Red Bull’s meesterschap van de regelgeving

Red Bull zal niet stilstaan en het meesterschap dat het team heeft getoond met betrekking tot de grondeffectregelgeving betekent dat het een geduchte tegenstander blijft1. Hoewel McLaren, Mercedes en Ferrari allemaal proberen om Red Bull in te halen, is het duidelijk dat het team nog steeds een serieuze bedreiging vormt voor de Formule 1 in 2024.

In de komende jaren zal het interessant zijn om te zien hoe de teams zich ontwikkelen en of McLaren, Mercedes of Ferrari erin slagen om Red Bull van de troon te stoten. Voorlopig blijft Red Bull echter een onverwachte en formidabele dreiging in de Formule 1 van 2024.