De Winteractiviteiten van Formule 1-coureurs

Terwijl de motoren tijdelijk zwijgen tussen de Formule 1-seizoenen, blijven de coureurs actief en betrokken bij hun passie voor racen. De winterperiode is voor hen een tijd van voorbereiding, ontspanning en soms zelfs avontuur. Max Verstappen, de drievoudig wereldkampioen, is een perfect voorbeeld van hoe een coureur de off-season periode benut.

Verstappen, bekend om zijn waardering voor sportwagens, werd gezien op het circuit van Portimao waar hij samen met zijn vader Jos een Ferrari GT3 bestuurde. Dit gebeurde in de aanloop naar Kerstmis, een week voor de feestdagen. Het is een duidelijk teken dat zelfs buiten het seizoen de passie voor racen niet vermindert.

De Formule 1-coureurs gebruiken de winter ook om zich fysiek en mentaal voor te bereiden op de uitdagingen van het nieuwe seizoen. Met de start van het 2024-seizoen in zicht, en de Grand Prix van Bahrein die op 29 februari van start gaat, is er weinig tijd voor ontspanning. De pre-season tests en de lanceringen van de nieuwe auto’s, zoals de onthulling van de Red Bull-livery op 15 februari, markeren de laatste stappen voordat de coureurs weer de strijd met elkaar aangaan.

FAQ

 • Wat doen F1-coureurs in de off-season?
  F1-coureurs blijven vaak actief in de autosport, bereiden zich voor op het nieuwe seizoen, en genieten soms van andere activiteiten om te ontspannen en op te laden voor het komende raceseizoen.
 • Heeft Max Verstappen nog geracet tijdens de off-season?
  Ja, Max Verstappen heeft samen met zijn vader Jos in een Ferrari GT3 gereden op het circuit van Portimao tijdens de winterstop.
 • Wanneer begint het F1-seizoen van 2024?
  Het F1-seizoen van 2024 begint met de Grand Prix van Bahrein op 29 februari.

Verklarende Woordenlijst

 • Off-season: De periode tussen twee sportseizoenen in, waarin geen officiële wedstrijden plaatsvinden.
 • Ferrari GT3: Een type sportwagen ontworpen voor GT3-racecategorieën, bekend om zijn hoge prestaties en racemogelijkheden.
 • Pre-season tests: Testevenementen voorafgaand aan het nieuwe seizoen waar teams hun nieuwe auto’s en apparatuur kunnen testen.
 • Livery: Het specifieke kleurenschema en ontwerp van de raceauto’s van een team.