F1-coureurs eisen grote, last-minute veranderingen aan Singapore GP

F1-coureurs hebben opgeroepen tot grote, last-minute veranderingen aan de Singapore Grand Prix. Hoewel er al enkele wijzigingen zijn aangebracht aan het circuit voor de race van 2023, zijn sommige coureurs van mening dat er nog meer aanpassingen nodig zijn om de race nog spannender te maken3.

Veranderingen in het circuit

De bouw van de multifunctionele buitenlocatie NS Square heeft ertoe geleid dat bochten 16, 17, 18 en 19 uit de laatste sector zijn verwijderd3. Dit heeft geleid tot een nieuwe lay-out van het circuit, die naar verwachting voor meer opwinding zal zorgen tijdens de race. De Singapore Grand Prix staat bekend als een van de meest uitdagende en unieke circuits op de Formule 1-kalender6.

Fysieke eisen van de race

De Singapore GP wordt beschouwd als de fysiek meest veeleisende race voor F1-coureurs4. Het is een nachtrace die plaatsvindt in een vochtig en warm klimaat, wat extra druk legt op de coureurs en hun uithoudingsvermogen. Bovendien is het circuit van Marina Bay berucht om het feit dat er in elke race-editie minstens één safety car wordt ingezet, met in totaal 23 safety car-deployments tot en met 20226.

Hoewel er al enkele veranderingen zijn aangebracht aan het circuit, blijven sommige coureurs aandringen op verdere aanpassingen om de race nog uitdagender en spannender te maken. Het is nog onduidelijk of deze last-minute veranderingen zullen worden doorgevoerd en welke impact ze zullen hebben op de race van 2023.