Heeft Aston Martin ooit winst gemaakt?

Aston Martin, het Britse luxe automerk, heeft in het verleden te maken gehad met aanzienlijke verliezen. Echter, recente prognoses wijzen op een veelbelovende toekomst met een verwachte winstgevendheid in de komende jaren. Deze ontwikkeling markeert een keerpunt voor het bedrijf en biedt hoop voor investeerders en autoliefhebbers wereldwijd.

FAQ

Wat is EBITDA?

EBITDA staat voor “Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization” en is een maatstaf voor de operationele winstgevendheid van een bedrijf voordat rekening wordt gehouden met rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie.

Wat is ASP?

ASP staat voor “Average Selling Price” en verwijst naar de gemiddelde verkoopprijs van een product of dienst.

Verklaring van gebruikte termen

  • EBITDA: Winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie.
  • ASP: Gemiddelde verkoopprijs.

Aston Martin heeft aangekondigd dat het in 2023 een aanzienlijke groei in winstgevendheid verwacht, voornamelijk gedreven door een toename in volumes en een hogere brutowinstmarge bij zowel de kern- als speciale voertuigen. Deze positieve vooruitzichten worden ondersteund door een sterke vraag en een groeiende orderportefeuille, wat aantoont dat het bedrijf op de goede weg is om zijn financiële doelstellingen te halen.

Het bedrijf heeft ambitieuze doelstellingen gesteld voor de komende jaren, waaronder een aangepaste EBITDA van £500 miljoen en een omzet van £2 miljard tegen 2024-2025. Deze doelen worden ondersteund door plannen om de verkoopvolumes te verhogen en de gemiddelde verkoopprijs te verhogen, wat zou bijdragen aan een gezonde winstgevendheid en groei op lange termijn.

Recente investeringen en samenwerkingen, zoals de overeenkomst met de Amerikaanse elektrische voertuigenfabrikant Lucid Group, tonen aan dat Aston Martin zich ook richt op toekomstige technologische ontwikkelingen en marktkansen. Deze strategische stappen kunnen het bedrijf helpen om zijn positie in de markt te versterken en zijn winstgevendheid verder te vergroten.

Terwijl het bedrijf uitdagingen heeft gekend, zoals een verlaging van de volume-doelstellingen en aanhoudende schulden, blijft het zich richten op het verbeteren van zijn financiële positie en het realiseren van duurzame groei. Met een sterke orderportefeuille en een focus op het verhogen van de winstgevendheid, lijkt Aston Martin goed gepositioneerd om van verlies naar winst te gaan en een bloeiende toekomst tegemoet te gaan.