Heeft Charles Leclerc zijn contract verlengd?

Charles Leclerc, de vijfvoudige Grand Prix-winnaar, heeft zijn Formule 1-contract met Ferrari verlengd. Dit betekent dat hij nog ‘meerdere seizoenen’ bij het team zal blijven. Leclerc, wiens contract aan het einde van het seizoen 2024 afliep, werd algemeen verwacht bij het team te blijven na dit jaar. Ferrari kondigde op donderdag aan dat Leclerc had ingestemd met een verlenging van zijn contract, waardoor zijn toekomst voor het nieuwe seizoen vastligt.

Hoewel het team niet bekendmaakte hoe lang Leclerc’s contract was verlengd, zei de Monegaskische coureur in een verklaring dat hij ‘zeer verheugd was te weten dat ik het Scuderia Ferrari-racepak nog enkele seizoenen zal dragen’. Leclerc was een van de grootste namen op de F1-grid die de laatste 12 maanden van zijn contract in 2024 inging. Maar hij werd nooit verwacht een verhuizing weg van Maranello te overwegen.

Ferrari heeft veel van zijn inspanningen gericht op Leclerc, een product van zijn jonge coureursprogramma, sinds hij in 2019 voor slechts zijn tweede F1-seizoen naar het team stapte, waarmee hij de jongste coureur werd die sinds 1961 voor de Scuderia racete. Hij rechtvaardigde snel de beslissing, won tweemaal in zijn eerste seizoen bij Ferrari voordat hij een vijfjarige deal tekende die hem bij het team hield tot het einde van 2024.

Veelgestelde Vragen

Vraag: Hoe lang is het contract van Charles Leclerc verlengd?
Antwoord: Hoewel Ferrari niet heeft bekendgemaakt hoe lang het contract van Leclerc is verlengd, heeft Leclerc bevestigd dat hij ‘nog enkele seizoenen’ bij het team zal blijven.

Vraag: Waarom heeft Charles Leclerc besloten bij Ferrari te blijven?
Antwoord: Leclerc, een product van Ferrari’s jonge coureursprogramma, heeft een sterke band met het team. Hij heeft in zijn carrière al meerdere overwinningen behaald voor Ferrari en het team heeft veel van zijn inspanningen rond hem gecentreerd.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de top van de autosport vanwege de snelheid, technologie en kosten.

Grand Prix: Een term die wordt gebruikt in verschillende vormen van autosport om een belangrijke race aan te duiden. In de Formule 1 verwijst het naar een individuele race in het wereldkampioenschap.

Scuderia Ferrari: Het oudste team in de Formule 1, opgericht in 1929 en deelgenomen aan elke wereldkampioenschap sinds de start in 1950.

Maranello: De stad in Italië waar het hoofdkwartier van Ferrari is gevestigd.

Monegaskisch: Een term die wordt gebruikt om iets of iemand uit Monaco te beschrijven, een klein stadstaatje aan de Franse Rivièra1.