Is Lewis naar Ferrari verhuisd?

Lewis Hamilton, de zevenvoudige wereldkampioen Formule 1, heeft aangekondigd dat hij in 2025 zijn kinderdroom zal vervullen door zich bij Ferrari aan te sluiten. Deze onverwachte beslissing kwam als een verrassing, vooral voor Mercedes, waar Hamilton 11 jaar heeft geracet en zes wereldkampioenschappen heeft behaald.

Hamilton heeft zijn eerste inzichten gegeven in waarom hij de beslissing heeft genomen om Mercedes te verlaten, waarbij hij dezelfde instincten citeerde die hem in 2013 naar het team trokken. Hij benadrukte dat het geen gemakkelijke beslissing was om te nemen. “Mercedes is een enorm deel van mijn leven geweest sinds ik 13 jaar oud was, dus deze beslissing is de moeilijkste die ik ooit heb moeten nemen,” zei hij.

Ondanks de recente worstelingen van Mercedes, waarbij ze de afgelopen twee seizoenen zijn gedomineerd door Max Verstappen en Red Bull, heeft Hamilton hun prestatiedaling niet als een beïnvloedende factor genoemd. In plaats daarvan gaf hij aan dat hij een nieuwe uitdaging in een nieuwe omgeving wilde aangaan, wat waarschijnlijk het laatste team van zijn carrière zal zijn.

Hamilton heeft ook hulde gebracht aan het team waar hij zoveel succes heeft gehad, aan teambaas Toto Wolff, met wie hij een sterke vriendschap heeft opgebouwd, en aan de overleden teamadviseur, de voormalige wereldkampioen Niki Lauda.

Veelgestelde Vragen

Vraag: Waarom heeft Lewis Hamilton besloten om Mercedes te verlaten?

Antwoord: Hamilton heeft aangegeven dat hij een nieuwe uitdaging wilde aangaan in een nieuwe omgeving. Hij heeft niet aangegeven dat de recente prestatiedaling van Mercedes een factor was in zijn beslissing.

Vraag: Wanneer zal Hamilton zich bij Ferrari voegen?

Antwoord: Hamilton heeft aangekondigd dat hij zich in 2025 bij Ferrari zal voegen.

Vraag: Hoe lang heeft Hamilton voor Mercedes geracet?

Antwoord: Hamilton heeft 11 jaar voor Mercedes geracet.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eendaagse autoraces.

Mercedes: Een Duits automerk dat deelneemt aan de Formule 1. Hamilton heeft het grootste deel van zijn carrière voor dit team geracet.

Ferrari: Een Italiaans automerk dat deelneemt aan de Formule 1. Hamilton heeft aangekondigd dat hij zich in 2025 bij dit team zal voegen.

Toto Wolff: De teambaas van Mercedes, met wie Hamilton een sterke vriendschap heeft opgebouwd.

Niki Lauda: Een voormalige wereldkampioen Formule 1 en adviseur van het Mercedes-team, die in 2019 is overleden.