Max Verstappen: De Onbetwiste Koning van de Formule 1 in 2023

Max Verstappen heeft zijn derde opeenvolgende Formule 1-titel veiliggesteld, een prestatie die hem officieel tot de kampioen van 2023 maakt. De bekroning vond plaats tijdens het FIA prijzengala in Baku, waar Verstappen de wereldkampioenstrofee in ontvangst nam. Zijn dominantie dit seizoen was ongeëvenaard, met maar liefst 19 overwinningen in 22 races.

Verstappen’s prestaties dit seizoen hebben talloze records gebroken en hem naar de derde plaats op de all-time F1-winnaarslijst gebracht. Zijn teambaas bij Red Bull, Christian Horner, was ook aanwezig bij de ceremonie in Baku, evenals Sergio Perez, die de tweede plaats in het F1 2023-seizoen behaalde. Lewis Hamilton, die derde werd, maakte zijn eerste verschijning bij het FIA prijzengala sinds 2020.

Verstappen sprak voorafgaand aan de trofee-uitreiking over het seizoen: “Dit seizoen hebben we veel gewonnen als team, maar het was ook echt leuk om met iedereen binnen het team te werken. Natuurlijk… als je een paar keer achter elkaar wint, wil je die momentum behouden, de druk is altijd aanwezig, je wilt het goed doen. Ik dacht nooit aan het breken van records, ik probeerde gewoon het beste te zijn dat ik kon zijn tijdens een raceweekend, en ervan te genieten, omdat je weet dat deze momenten niet vaak voorkomen. Het was een heel goed jaar.”

Verstappen zal zijn titel verdedigen wanneer het F1-seizoen 2024 op 2 maart van start gaat in Bahrein.

Veelgestelde Vragen

Wat is de FIA?
De FIA, of de Internationale Automobielfederatie, is de overkoepelende organisatie voor vele internationale raceseries, waaronder de Formule 1.

Wat is het FIA prijzengala?
Het FIA prijzengala is een jaarlijks evenement waar prijzen worden uitgereikt aan de winnaars van de verschillende raceseries die onder de FIA vallen.

Wie is Christian Horner?
Christian Horner is de teambaas van Red Bull Racing, het team waar Max Verstappen voor rijdt.

Wie is Sergio Perez?
Sergio Perez is een Mexicaanse coureur die ook voor Red Bull Racing rijdt. Hij eindigde als tweede in het F1-seizoen 2023.

Wie is Lewis Hamilton?
Lewis Hamilton is een Britse coureur die rijdt voor Mercedes. Hij is een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 en eindigde als derde in het F1-seizoen 2023.