McLaren Pioniert met Eerste Aankondiging van een Coureur voor de F1 Academy 2024

McLaren is het eerste Formule 1-team dat een coureur aankondigt voor de F1 Academy 2024. De 18-jarige Filipijnse Bianca Bustamante zal het team vertegenwoordigen in het tweede seizoen van de volledig vrouwelijke F1 Academy1.

Bustamante heeft al ervaring opgedaan in de W Series, de Formula 4 UAE Championship en de Italiaanse Formula 46. In het huidige F1 Academy-seizoen staat ze op de zevende plaats met twee overwinningen uit 18 races1. Ze zal deelnemen aan het McLaren Driver Development-programma, waar ze begeleid zal worden door Emanuele Pirro6.

De F1 Academy 2024 zal bestaan uit zeven evenementen, waarbij alle tien F1-teams één coureur zullen ondersteunen in de Formule 4-niveau-serie. De ondersteunde coureurs zullen de kleuren van hun F1-team vertegenwoordigen1.

Bustamante is dankbaar voor de kans die ze krijgt bij McLaren en kijkt uit naar de uitdagingen die voor haar liggen:

“Ik ben zo dankbaar voor deze kans, omdat ik nu de best mogelijke ontwikkelingsstructuur om me heen heb om de volgende stap in mijn carrière te zetten, en daar ben ik zo dankbaar voor. 2023 ging helemaal over het verbeteren van mijn snelheid, wat ik in verschillende races dit jaar heb laten zien, maar in 2024 is mijn doel om consistentie te bereiken en mijn mentale kracht te verbeteren om een titeluitdaging aan te gaan in het komende F1 Academy-seizoen.”6

Andere F1-teams zullen naar verwachting binnenkort hun coureurs voor de F1 Academy 2024 aankondigen1.