Michael Schumacher zou van F1-titel moeten worden ontdaan, zegt vriend van F1-icoon

Michael Schumacher’s goede vriend, Roger Benoit, is van mening dat het F1-icoon zijn titel uit 1994 zou moeten verliezen1. De Duitser wist dat jaar de overwinning te behalen na een crash met rivaal Damon Hill in de laatste race in Australië. Schumacher leidde Hill vanaf het begin van die race en, net voor het halverwege punt, crashte de Duitser tegen een muur, waardoor zijn kansen op glorie afnamen. Vervolgens kwam hij terug op de baan en botste hij met Hill, waarna beide mannen uit de race werden gehaald1.

Aangezien Schumacher voorafgaand aan de race met één punt voorsprong leidde, betekende dit dat de 54-jarige de titel op controversiële wijze won1. Er zijn oproepen geweest om Schumacher zijn wereldtitel te ontnemen en Hamilton tot de grootste aller tijden te benoemen3. Schumacher en Hamilton zijn momenteel de enige twee coureurs in de F1-geschiedenis met zeven titels op hun naam3.

Schumacher heeft een enorme impact gehad op de Formule 1 gedurende zijn carrière, waarbij hij records brak en Ferrari weer het te kloppen team maakte6. Ondanks zijn succes kende Schumacher ook enkele tegenslagen, zoals zijn diskwalificatie in 1997 vanwege zijn botsing met Jacques Villeneuve en het missen van een kans op de titel in 1999 door een gebroken been6. Desondanks blijft Schumacher een icoon in de autosport, en zijn gezondheidstoestand wordt sinds zijn ski-ongeluk in 2013 nauwlettend geheim gehouden7.