Quels sont les pilotes de Formule 1 ?

De Formule 1 ranglijst van 2023 toont een spannende competitie tussen de coureurs. Max Verstappen leidt momenteel met 374 punten en 12 overwinningen, gevolgd door S. Perez met 223 punten en 2 overwinningen. Lewis Hamilton staat op de derde plaats met 180 punten1.

De ranglijst gaat verder met F. Alonso op de vierde plaats met 170 punten, C. Sainz op de vijfde plaats met 142 punten en 1 overwinning, en C. Leclerc op de zesde plaats met 123 punten. G. Russell, L. Norris, L. Stroll, en P. Gasly maken de top tien compleet1.

Het is belangrijk om te vermelden dat de prestaties van de coureurs kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van hun auto, hun vaardigheden en ervaring, en de omstandigheden tijdens elke race. Daarom is het altijd spannend om de Formule 1 te volgen, aangezien de ranglijst kan veranderen na elke race.

In de onderste helft van de ranglijst vinden we coureurs zoals O. Piastri, E. Ocon, A. Albon, N. Hülkenberg, V. Bottas, G. Zhou, Y. Tsunoda, K. Magnussen, L. Lawson, en L. Sargeant. Hoewel deze coureurs momenteel minder punten hebben, kunnen ze nog steeds een sterke prestatie neerzetten in de komende races1.

Het is ook interessant om te kijken naar de prestaties van de coureurs in voorgaande jaren. Bijvoorbeeld, in het Formule 1 kampioenschap van 2009 was Jenson Button de kampioen met 31 punten, twaalf punten voorsprong op zijn teamgenoot Rubens Barrichello (19 punten) en dertien punten voorsprong op Sebastian Vettel2. Dit toont aan dat de competitie in de Formule 1 altijd intens is en dat elke race kan bijdragen aan de uiteindelijke uitkomst van het kampioenschap.