Verstappen behaalt poleposition tijdens kwalificatie Japanse Grand Prix 2023

In de kwalificatieronde voor de Japanse Grand Prix 2023 heeft Max Verstappen van Red Bull Racing de poleposition weten te bemachtigen1. Tijdens de kwalificatie crashte Logan Sargeant met zijn Williams in Q1, wat resulteerde in een rode vlag1. Verstappen start zondag voor de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris na de één uur durende kwalificatiesessie, die is opgedeeld in drie segmenten waarbij in Q1 en Q2 telkens vijf auto’s afvallen voordat de top 10-shootout in Q3 plaatsvindt1.

Verstappen domineert kwalificatie

Max Verstappen liet een indrukwekkende prestatie zien tijdens de kwalificatie, met een rondetijd van 1’28.877, waarmee hij de poleposition veiligstelde1. Hij start voor de McLarens van Oscar Piastri en Lando Norris, die respectievelijk als tweede en derde eindigden1. Piastri eindigde op 0,581 seconden achter Verstappen, terwijl Norris nog dichter bij zijn teamgenoot eindigde, met slechts 0,035 seconden verschil5.

Overige coureurs en startposities

Charles Leclerc van Ferrari kwalificeerde zich als vierde, gevolgd door Sergio Perez van Red Bull op de vijfde plaats1. Carlos Sainz Jr. van Ferrari eindigde op de zesde plaats, terwijl Lewis Hamilton en George Russell van Mercedes respectievelijk als zevende en achtste eindigden1. Yuki Tsunoda van AlphaTauri behaalde de negende plaats en Fernando Alonso van Aston Martin sloot de top 10 af1.

Aanvullende informatie

De kwalificatie voor de Japanse Grand Prix 2023 was een spannende sessie, met Verstappen die zijn dominantie toonde en de McLarens die verrassend goed presteerden. Het belooft een interessante race te worden op zondag, met veel strijd tussen de coureurs en teams.