Verstappen domineert tijdens vrije training 2 van de Japanse Grand Prix 2023

Max Verstappen behaalde zijn tweede snelste ronde van de dag en voltooide een vrijdagse clean sweep tijdens de Japanse Grand Prix. De Red Bull-coureur eindigde 0,320 seconden sneller dan Ferrari’s Charles Leclerc met een tijd van 1:30.688. Lando Norris eindigde voor Carlos Sainz op de derde plaats, met George Russell op de vijfde plaats voor Mercedes. Fernando Alonso werd zesde voor Aston Martin, gevolgd door Alex Albon’s Williams en de tweede McLaren van Oscar Piastri, die allemaal binnen een seconde van de snelste tijd van Verstappen lagen. Sergio Perez en Valtteri Bottas maakten de top 10 compleet1.

Verstappen toont indrukwekkende snelheid

Max Verstappen liet zien dat hij in topvorm is tijdens de vrije trainingen voor de Japanse Grand Prix. Na een sterke prestatie in de eerste vrije training, waar hij de snelste tijd neerzette9, wist hij zijn dominantie voort te zetten in de tweede sessie. Zijn snelste ronde was meer dan drie tienden sneller dan die van zijn naaste rivaal, Charles Leclerc1.

Concurrentie op de hielen

Hoewel Verstappen de snelste was in beide vrije trainingen, zat de concurrentie hem op de hielen. Ferrari, McLaren en Mercedes toonden allemaal een sterke snelheid, met Leclerc, Norris en Russell die respectievelijk de tweede, derde en vijfde plaats innamen. Het belooft een spannende strijd te worden tijdens de kwalificatie en de race, met meerdere teams die vechten om de topposities1.

Vooruitblik op de kwalificatie en race

Met de vrije trainingen achter de rug, kijken de teams en coureurs nu uit naar de kwalificatie en de race. Verstappen zal proberen zijn dominantie voort te zetten en zijn kansen op de overwinning te vergroten. Ondertussen zullen Ferrari, McLaren en Mercedes er alles aan doen om de Nederlander van de toppositie te stoten. Het belooft een spannend weekend te worden op het Suzuka Circuit, met veel actie en onvoorspelbaarheid1.