Verstappen waarschuwt rivalen na onderbreking van recordreeks in F1

Max Verstappen heeft een dreigende waarschuwing afgegeven aan zijn F1-rivalen door te stellen dat zijn Red Bull-team weer in vorm zal zijn tijdens de Grand Prix van Japan1. Voorafgaand aan de nederlaag van Red Bull in Singapore had Verstappen een recordbrekende reeks van 10 opeenvolgende overwinningen1. Over het einde van zijn winstreeks zei Verstappen: “Ik wist dat deze dag zou komen, dus voor mij is het absoluut prima”1.

Red Bull’s worstelingen in Singapore

Tijdens de Grand Prix van Singapore had Red Bull het moeilijker dan verwacht. Verstappen gaf toe dat de prestaties van het team “veel slechter dan verwacht” waren tijdens de vrije training op vrijdag5. Hij had ook te maken met “onacceptabele” opschakelingen in zijn Red Bull-auto tijdens de laatste oefensessie, waardoor hij meer dan drie tienden van een seconde achterbleef op de snelste tijd4. Verstappen beschreef de kwalificatie in Singapore als een “schokkende ervaring” en slaagde er niet in om Q3 te bereiken9.

Geen straf voor belemmering tijdens kwalificatie

Ondanks de moeilijke kwalificatiesessie in Singapore, kreeg Verstappen geen gridstraf voor belemmering tijdens de kwalificatie10. Hij ontving twee berispingen, maar er werd geen actie ondernomen door de FIA voor het incident met Logan Sargeant10.

Verstappens reactie op het einde van zijn recordreeks

Verstappen reageerde op het einde van zijn recordbrekende reeks door te zeggen: “Ik heb geen emotie. Ja, we zijn gestopt met winnen voor één race. S*** gebeurt! We wonnen 10 op rij daarvoor”3. Hij benadrukte dat het team zich nu richt op de volgende race en opnieuw zal proberen te winnen3.

Met het oog op de Grand Prix van Japan is Verstappen vastbesloten om zijn dominantie voort te zetten en zijn derde wereldtitel veilig te stellen12. Hoewel zijn winstreeks eindigde in Singapore, heeft hij nog steeds 12 van de 15 races in F1 2023 gewonnen en staat hij op het punt om opnieuw kampioen te worden12.