Wanneer kreeg Michael Schumacher zijn ski-ongeluk?

Op 29 december 2013 veranderde het leven van Formule 1-legende Michael Schumacher drastisch. Tijdens een skitocht met zijn zoon Mick in de Franse Alpen, viel Schumacher en sloeg met zijn hoofd tegen een rots. Ondanks het dragen van een helm, liep hij ernstig hersenletsel op12.

Schumacher, die net voor de tweede keer met pensioen was gegaan na een carrière in de Formule 1, werd in kritieke toestand naar een Frans ziekenhuis gebracht. Hij onderging onmiddellijk een operatie, gevolgd door een tweede operatie tijdens de nacht1. Ondanks de ernst van zijn verwondingen, liep Schumacher aanvankelijk weg van het ongeval, klaagde alleen over zich een beetje geschud te voelen1.

Na het ongeval werd Schumacher in een medisch geïnduceerde coma geplaatst tot juni 20142. Sindsdien is hij uit het openbare oog verdwenen, met zijn familie die slechts zelden updates geeft over zijn gezondheidstoestand1. Schumacher werd overgebracht naar een grotere faciliteit in Grenoble voordat hij naar huis werd gebracht in Zwitserland1.

Schumacher’s ongeval markeerde een keerpunt in de geschiedenis van de Formule 1. Als zevenvoudig wereldkampioen, wordt hij beschouwd als een van de grootste coureurs aller tijden. Zijn ongeval en de daaropvolgende strijd hebben de Formule 1-gemeenschap diep geraakt en hebben geleid tot een hernieuwde focus op de veiligheid van coureurs, zowel op als naast de baan.

Veelgestelde vragen

Wanneer gebeurde het ski-ongeval van Michael Schumacher?
Het ski-ongeval van Michael Schumacher vond plaats op 29 december 2013.

Wat waren de gevolgen van het ongeval?
Schumacher liep ernstig hersenletsel op en werd in een medisch geïnduceerde coma geplaatst tot juni 2014. Sinds het ongeval is hij uit het openbare oog verdwenen.

Waar is Michael Schumacher nu?
Michael Schumacher is momenteel thuis in Zwitserland, waar hij zijn revalidatie voortzet.

Verklarende Woordenlijst

Formule 1: Een internationale autosportcategorie die wordt beschouwd als de hoogste klasse van eencilinder autoracen.

Medisch geïnduceerde coma: Een tijdelijke coma of een diepe staat van bewusteloosheid, geïnduceerd door een gecontroleerde dosis van een anesthetisch medicijn om het lichaam te beschermen tijdens grote operaties, of na ernstig letsel of ziekte.

Hersenletsel: Schade aan de hersenen die optreedt na de geboorte en niet gerelateerd is aan aangeboren of degeneratieve ziekten. Deze schade kan het gevolg zijn van fysiek trauma, zoals een klap op het hoofd, of van niet-traumatische oorzaken zoals een beroerte.