Welke motor zit in de Aston Martin?

Aston Martin, het iconische Britse automerk, heeft een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van zijn Valhalla supercar. De technologie en methodologieën van de Formule 1 worden nu ingezet om deze auto naar een hoger niveau te tillen. De Valhalla is de eerste serieproductie middenmotor supercar van Aston Martin en belooft een transformatie in het ultra-luxe segment te zijn.

De technische crossover tussen Aston Martin en zijn Formule 1 team, dat momenteel op de vierde plaats staat in het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap voor Constructeurs, wordt gefaciliteerd door de consulting tak van het team. De technologische ontwikkeling in de Formule 1, gedreven door de behoefte aan snelheid, betrouwbaarheid en prestaties, wordt nu toegepast op de Valhalla. De race-geproefde methodologieën, expertise en technologieën die worden gebruikt door het Aston Martin Aramco Cognizant Formule 1 team (AMF1) worden nu ingezet om de Valhalla te verbeteren.

Marco Mattiacci, Global Chief Brand and Commercial Officer van Aston Martin, benadrukte dat de Valhalla profiteert van de directe samenwerking met Aston Martin Performance Technologies op drie belangrijke gebieden: aerodynamica, materialen en prestaties.

Aston Martin heeft altijd gestreefd naar het bouwen van uitzonderlijke, klasse-leidende auto’s die gericht zijn op de bestuurder. De Valhalla is een belangrijke stap in de uitbreiding van hun kernproductlijn en belooft een revolutie te zijn in het ultra-luxe segment.

Veelgestelde Vragen

Wat is de Aston Martin Valhalla?
De Aston Martin Valhalla is een supercar die wordt ontwikkeld door het Britse automerk Aston Martin. Het is de eerste serieproductie middenmotor supercar van het merk.

Wat is de relatie tussen Aston Martin en Formule 1?
Aston Martin heeft een eigen Formule 1 team, het Aston Martin Aramco Cognizant Formule 1 team (AMF1). De technologie en methodologieën die worden gebruikt in de Formule 1 worden nu ook toegepast in de ontwikkeling van de Aston Martin Valhalla.

Wat is een supercar?
Een supercar is een high-performance sportwagen die vaak wordt gekenmerkt door zijn krachtige motor, hoge snelheid, luxe kenmerken en hoge prijs.

Verklarende Woordenlijst

Supercar: Een high-performance sportwagen die vaak wordt gekenmerkt door zijn krachtige motor, hoge snelheid, luxe kenmerken en hoge prijs.

Formule 1: De hoogste klasse van de internationale autosport die wordt gereguleerd door de Fédération Internationale de l’Automobile (FIA).

Middenmotor: Een configuratie waarbij de motor van de auto zich in het midden bevindt, meestal tussen de voor- en achteras. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling en verbetert de prestaties van de auto.

Aerodynamica: De studie van hoe lucht beweegt rond objecten. In de context van auto’s, het ontwerp van de auto om de luchtweerstand te minimaliseren en de snelheid en efficiëntie te verhogen.

Aston Martin Aramco Cognizant Formule 1 team (AMF1): Het Formule 1 team van Aston Martin, dat momenteel op de vierde plaats staat in het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap voor Constructeurs.